• Novinky

            • AKORD 2024

            • 20.3.2024

              Dňa 20.3.2024 sa uskutočnil  6. ročník medzinárodnej  speváckej súťaže žiakov stredných pedagogických škôl zo Slovenskej republiky a z Českej republiky  - AKORD 2024. Organizátorom súťaže bola naša škola, ktorá v dňoch 19.3. – 20.3. hostila študentov a učiteľov z pedagogických škôl z Prešova, Levoče, Lučenca a Boskovíc ( Česká republika). 

              Súťažilo sa v dvoch kategóriách - spev ľudovej piesne a spev populárnej piesne. Porota bola zostavená z učiteľov zúčastnených škôl. Našu školu zastupoval v  porote viceprimátor Levíc – Mgr. Peter Benček. Predsedom poroty bol spevák, klavirista, skladateľ a pedagóg Norbert POMPA.  Hlasy súťažiacich sa niesli nielen prekrásnymi priestormi spoločenskej siene, ale aj chodbami školy. Výkony niektorých spevákov boli takmer profesionálne. Nemôžme zabudnúť ani na klaviristov a akordeonistov, ktorí spevákov doprevádzali. Bol to jedinečný zážitok.

              Výsledky súťaže:

              Kategória ľudová pieseň: I. miesto – Liana Hutníková SOŠPg Prešov, II.miesto – Hana Krúpová - SOŠPg Levice, III. miesto – Anna Drobiličová  - SPgŠ Boskovice.

              Kategória populárna pieseň: I. miesto – Amy Matisová – SOŠPg Prešov, II. miesto – Eva Trnková – SOŠPg Levoča,  III. miesto – Margaréta Homolová - SOŠPg Levice, cena poroty – Natálie Malachová – SPgŠ Boskovice.

              Všetkým srdečne blahoželáme 😊

               

              https://www.facebook.com/watch/?v=793246182852608

               

            • Hlasovanie Plagát a príbeh roka 2024

            • Vážení kolegovia, rodičia, milí žiaci.

              Dávame Vám do pozornosti možnosť zapojiť sa do hlasovania za výtvarné a grafické diela putovnej výstavy „Plagát a príbeh roka 2024 – Nauč sa povedať NIE“ .

              Jedná sa o diela žiakov stredných škôl, vrátane žiačok našej strednej školy, ktorú v rámci súťaže a následne putovnej výstavy úšpešne reprezentovali:

              Lenka Berkešová, Lívia Šušovicová, Adela Kováčiková.

              Žiaci školy, pedagógovia, nepedagogickí pracovníci, rodičia či širšia verejnosť majú možnosť odovzdať svoj hlas prácam, ktoré ich v rámci danej témy najviac oslovili a budeme veľmi radi, keď to budú práve diela našich šikovných žiačok.

              Hlasovanie prebieha od 14. marca 2024 do 20. mája 2024.

              „ Zdieľajme myšlienky našich žiakov, šírme osvetu a  postoj k problematikám, ktoré nám prináša súčasná doba“  .

              Autorovi víťazného diela bude odovzdaná cena dňa  10. júna 2024  pri príležitosti „Oceňovania najúspešnejších žiakov stredných škôl NSK za rok 2023“.

              Odkaz na hlasovanie tu:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI0Wx0OL5ynCCCuVugjCNhJexLzbCnDxOdBK1fsRLtQ552PA/viewform

               

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – 70. ročník

            • 29.2.2024

              Dňa 29. 2. 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v recitačnej súťaži Hviezdoslavov
              Kubín. Súťažilo sa v dvoch kategóriách, v poézii a v próze. Dokopy súťažilo 13 študentiek.
              Porota udelila nasledovné umiestnenie:
              PRÓZA
              1. miesto: Simona Furková – 3.B
              2. miesto: Barbora Mónová – 3.C
              3. miesto: Terézia Halíková – 2.A
              POÉZIA
              1. miesto: Viktória Baloghová – 2.A
              2. miesto: Denisa Gyurgyonovicsová – 1.C
              3. miesto: Margaréta Valentová – 1.C
              Súťažiace, ktoré sa umiestnili na 1. mieste zároveň postupujú do okresného kola, ktoré sa
              uskutoční 21. 3. 2024. Všetkým recitátorkám ďakujeme za krásne literárne dopoludnie
              a výhercom srdečne blahoželáme. Držíme palce v ďalších kolách.

            • SOČ

            • 15.2.2024

                  Dňa 15.02. 2024 sa na našej škole uskutočnil 46. ročník celoškolskej súťaže SOČ. Zúčastnené žiačky sa na SOČ pripravovali pod odborným vedením vyučujúcej Mgr. Beatric Poliakovej, PhD.

              Z tretieho ročníka sa súťaže zúčastnili: Domnika Kelemenová, Barabora Mónová, Annamária Mancsíková. Zo štvrtého ročníka sa zúčastnili: Terézia Gúliková, Laura Forrová, Simona Farkašová, Simona Ďurčíková a Michaela Kasalová.

              Súťažilo sa v dvoch odboroch: č.1 – Problematika voľného času, č.17 – Pedagogika, psychológia, sociológia.

              Súťažiace svoje práce odprezentovali pred odbornou komisiou, ktorú tvorili vyučujúce odborných predmetov: Mgr. B. Poliaková, PhD., Mgr. A. Psárska, Mgr. O. Šabíková a pred svojimi spolužiakmi.

              Umiestnenie: 1. miesto – Dominika Kelemenová III.C, Terézia Gúliková IV.C

                                       2. miesto – Laura Forrová

                                       3. miesto – Simona Farkašová

            • AKORD školské kolo

            • 12.2.2024

              V pondelok sa konalo školské kolo v speve ľudových a populárnych piesní. Víťazi postupujú do ďalšieho kola, ktoré sa bude konať 20. marca 2024. Všetci sa tešíme a držíme im palce. 

            • Karnevalové dopoludnie v MŠ

            • 7.2.2024

              Žiačky 3.A triedy si 7.2. počas praxe v MŠ na Konopnej ulici pripravili pre deti karnevalové dopoludnie. Prichystali si pestrý program,  v ktorom nechýbali spoločné súťaže, tvorivé aktivity, výroba masiek, karnevalová zumba a bohaté občerstvenie. 

              Celý čas nechýbal smiech, hudba a dobrá nálada. Nakoniec ešte diplomy so sladkým prekvapením a spokojný úsmev na tvárach detí. Bol to veru veselý a vydarený fašiangový karneval. 

            • Karneval MŠ

            • 6.2.2024

              Žiačky 3.B triedy si dňa 6.2.2024 pripravili v rámci praxe v MŠ mimoriadne dopoludnie – Karneval. Spoločne vymysleli program pre deti, na ktorom nechýbali krásne masky, súťaže, tanec a chutné občerstvenie a tým vytvorili v triede veselú, karnevalovú atmosféru.

              Spokojný úsmev na tvárach deti svedčil o tom, že nám bolo spolu veselo. Tešíme sa, že sme sa aspoň na chvíľu mohli preniesť do sveta rozprávok, tanca a karnevalovej zábavy!

            • Krajské kolo olympiády zo SJL

            • 1.2.2024

              Dňa 1.2.2024, študentky: Nikola Sýkorová z III.A a Amélie Laczová z II.B triedy reprezentovali našu školu na krajskom kole olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Spomedzi takmer 70 - tich súťažiacich sa nakoniec Amélii podarilo prejsť až do finále a vybojovala krásne 7. miesto. Srdečne blahoželáme a obidvom súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu.

            • Volejbalový turnaj 2024

            • 29.1.2024

              Dňa 29.1.2024 sa uskutočnil školský volejbalový turnaj, ktorého sa zúčastnili triedy 1-3 ročníkov. Turnaj vyhralo družstvo z 3.A triedy, na druhom mieste sa umiestnil výber študentov 1. ročníka a na treťom mieste skončilo družstvo 2.A triedy.

            • DOD 2024

            • 27.1.2024

              V sobotu 27.1.2024 sa našej škole konal Deň otvorených dverí. Okrem informácií o študijných odboroch si nádejní uchádzači o štúdium mohli vyskúšať talentové skúšky, poradiť sa s vyučujúcimi, aby prijímačky pre nich dopadli čo najlepšie. Tešíme sa na vás.  

            • Szentendre - Ostrihom

            • 13.12.2023

              Dňa 13.12. 2023 sa žiaci tried 1.B, 2.B a 2.C zúčastnili dejepisnej exkurzie spojenej s vianočnými trhy
              v mestečku umelcov Szentendre s nádhernou vianočnou atmosférou, kde sme navštívili múzeum
              marcipánu, vianočné obchodíky a cukráreň. Pozreli sme si Ostrihomskú baziliku a prešli sme sa
              vianočnou uličkou.

            • Na vlásku

            • 18.12.202 - 22.12.2023

               

              ​​​​​​​

              Tradícia vianočného muzikálu na našej škole pokračovala aj tento rok.  Hudobnú rozprávku: Na vlásku nacvičila a odprezentovala III.A trieda. Ich hudobné a herecké výkony boli priam profesionálne. Potešili  deti z I. stupňa ZŠ v Leviciach, klientov sociálnych zariadení , svojich rodičov a príbuzných. V piatok sa tešila celá škola, pretože posledné 2 vystúpenia boli darčekom pre  žiakov, učiteľov a zamestnancov  školy.                                        Ďakujeme za spríjemnenie predvianočného času.                                                                                                  A keďže v rozprávke zvíťazila láska a plnili sa sny, prajeme veľa lásky a splnenie všetkých snov aj všetkým vám.                                                                                                                                                     

              Pokojné vianočné sviatky a šťastný nový rok :)

            • Vianočný punč

            • 22.12.2023

              Vôňu štvrtkových vianočných koláčikov vystriedala vôňa vianočného punču, ktorá sa niesla chodbami našej školy spolu s vianočnými piesňami. 

            • Pečie celá pégéčka

            • ​​​​​​21.12.2023

              21.12.2023 sa konala akcia „Pečie celá pegéčka“. Naše chodby sa premenili na cukráreň, chodbami sa niesli podmanivé vône a naše chuťové poháriky išli od radosti explodovať J

              Tvorivosť našich študentov sa prejavila aj v dekorovaní samotných cukroviniek a vianočne ozdobené stoly praskali pod váhou chutných a krásne nadekorovaných dobrôt.

              Podarilo sa nám vytvoriť čarovnú atmosféru. Tento deň bol v znamení dobrých chutí, výbornej nálady, pozitívnej energie a plný príjemných stretnutí. Všetkým sa chcem veľmi pekne poďakovať.

              Katka Nichtová

            • Rozprávkovo v MŠ

            • 19.12.2023

              Dňa 19.12.2023 žiaci 3.B triedy, spestrili deťom v MŠ Dopravná deň vianočným predstavením: Snehová kráľovná a O 12 mesiačikoch.Predstavením sa deti preniesli do sveta zimných rozprávok. Spoločne si zatancovali a prežili príjemné popoludnie v MŠ.

            • Burza informácií v Leviciach

            • 30.11.2023

              Dňa 30.11.2023 sa konala v Leviciach v priestoroch UPSVaR-u burza informácií stredných škôl okresu Levice. Aj tento rok naša škola informovala žiakov základných škôl, rodičov a aj výchovných poradcov základných škôl o odboroch, ktoré otvárame v školskom roku 2024/2025. Úvod burzy otvorila pani riaditeľka UPSVaR-u a po jej príhovore naša študentka odboru učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo Lenka Berkešová zaspievala pieseň, ktorá je jej vlastnou tvorbou. Informácie o štúdiu ochotne poskytovali zvedavým uchádzačom aj naše študentky Simonka Furková 3.B a Liana ....2.C

              Na odbornosť, technickú podporu a estetickú úpravu dohliadali pedagógovia Mgr. Andrea Psárska, Mgr. Michal Mesko a PaedDr. Katarína Nichtová Dojčanová.

               

            • Vianočná Viedeň

            • 14.12.2023

              Dňa 14.12.2023 sa študenti 1.A, 2.A a 3.B triedy zúčastnili exkurzie do Rakúska. Cestou do vianočnej Viedne sme sa zastavili v rodinnej čokoládovni Hauswirth v obci Kittsee neďaleko Bratislavy, ktorá sa svojimi výrobkami preslávila nielen v Rakúsku, ale aj po celej Európe.

              Exkurzia pokračovala prehliadkou vianočnej Viedne, ktorú sme zavŕšili návštevou vianočnej dedinky na námestí Márie Terézie a  vianočných trhov na námestí Rathausplatz. Pokochali sme sa pohľadom na vianočné ozdoby, ručne vyrábané hračky a pochutnali si na kulinárskych tradičných rakúskych špecialitách. Zvláštnou atrakciou trhov je Herzelbaum-srdcový strom, betlehemský chodník či ľadové klzisko

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická, Ul. F. Engelsa 3, Levice
      • 036/ 6 312 395 - sekretariát riaditeľky školy 036/ 6 312 043 - riaditeľka školy riaditelka@sospglevice.sk služobný mobil riaditeľky školy: 0917 960 132 036/6 312 395 - zástupkyňa riaditeľky školy zastupkyna@sospglevice.sk
      • Ul. F. Engelsa 3 934 29 LEVICE Slovakia
      • 000162795
      • 2021171603
      • 036 / 6317 954 ekonomka@sospglevice.sk
      • 036 / 62 237 11 jedalen@sospglevice.sk
      • 036 / 62 233 64 uctovne@sospglevice.sk
    • Prihlásenie