• Novinky

          • AKORD 2016
            • AKORD 2016

            • Dňa 13.apríla 2016  sa uskutočnil  2. ročník medzinárodnej  speváckej súťaže žiakov stredných pedagogických škôl a akadémií zo Slovenskej republiky a z Českej republiky  - AKORD 2016.  Naša škola  v dňoch 12.apríla - 13. apríla hostila študentov a učiteľov z pedagogických škôl z Prešova, Turčianskych Teplíc, Lučenca, Boskovíc ( Česká republika), Bratislavy, Levoče a Trnavy. 

              Súťažilo sa v dvoch kategóriách - spev ľudovej piesne a spev populárnej piesne. Porota bola zostavená z učiteľov zúčastnených škôl. Garantom súťaže bol Juraj Zaujec.  Hlasy súťažiacich sa niesli prekrásnymi priestormi levickej synagógy.

              Výsledky súťaže:

              Kategória ľudová pieseň: I. miesto -  Lenka Palgutová- PaSA Prešov, II. miesto - Viktória Juríková - SPgŠ Levoča, III. miesto - Andrea Maděryčová - SPgŠ Boskovice, cena poroty - Vanesa Slamková - PaSA Levice.

              Kategória populárna pieseň: I. miesto - Petra Dorušincová - PaSA Trnava, II. miesto - Alexia Snopková - PaSA Lučenec, III. miesto - Petra Švancarová - SPgŠ Boskovice, cena poroty - Zuzana Novotná, PaSA Levice

              Novinkou druhého ročníka súťaže AKORD 2016  bol GALAKONCERT, na ktorom vystúpili najlepší speváci z obidvoch kategórií, A capella pri PaSA Levice, ako aj garant súťaže Juraj Zaujec.

              Dovidenia o rok smiley

          • Európa v škole
            • Európa v škole

            • Dňa 4. marca 2016 sa na našej škole uskutočnilo krajské kolo 63. ročníka medzinárodného projektu Európa v škole.  Motto  ŽIŤ SPOLOČNE V MIERI sa viaže k Európskemu roku boja proti násiliu páchanému na ženách, ktorý vyhlásila pre rok 2016 Európska Únia. Naši žiaci súťažili v štvrtej vekovej kategórii (16 - 21 rokov). Zaujali ich témy : "Ženy držia polovicu oblohy" (čínske príslovie ), My sme Európa!, Násilie v každodennom živote. Na našej škole sa posudzovali literárne práce v slovenskom, anglickom, nemeckom a maďarskom jazyku. 1. miesto a postup do celoslovenského kola získali Henrieta Imreová z III.A triedy v slovenskom jazyku a Klaudia Albertová z II.A triedy v anglickom jazyku. Do celoslovenského kola postupujú aj výtvarné práce žiačok  Martiny Minarovičovej z I.A, Simony Zaťkovej a Vanesy Slamkovej z I.B, Kataríny Muzikovej a Kristíny Štullerovej z II.A, Martiny Laktišovej, Andrei Nižňanskej, Zdenke Polákovej a Lenke Struhárňanskej z III.A a Barbore Rajnohovej zo IV.A triedy. Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Spomienková slávnosť
            • Spomienková slávnosť

            • Pred 120 rokmi sa narodil vrcholný reprezentant modernej slovenskej prózy a činorodý organizátor kultúrneho života Jo­zef Cíger Hronský (* 23. 2. 1896 vo Zvolene ) -  spisovateľ, prozaik, autor literatúry pre mládež, výtvar­ník, redaktor, nakladateľ, publicista, kultúrny pracovník, matičný a neskôr krajanský činovník. Absolvoval učiteľský ústav v Leviciach (1910 – 1914) -   bol žiakom našej školy. Spoločne s predstaviteľmi Matice Slovenskej sme si pripomenuli toto výročie. Súčasťou krátkej spomienkovej slávnosti bolo aj položenie venčeka k pamätnej tabuli pri vchode do našej školy.

          • Dobrovoľnícka aktivita
            • Dobrovoľnícka aktivita

            • Dňa 12.2.2016 v priestoroch telocvične Jungle gym Levice uskutočnila moju  úplne prvú akciu, ktorá zahŕňala množstvo zábavných pohybových aktivít. V prvom rade som sa dohodla s trénermi na možnosti uskutočnenia  takejto akcie. Obaja s nadšením súhlasili. Mojim prvým krokom k realizácii tohto pohybového dňa bolo oslovenie organizácie Prameň nádeje. Z tohto zariadenia som dostala veľmi pozitívnu odozvu, s kompetentnými som sa dohodla na mieste, dátume realizácie a čase. Následne som si doma vypracovala tréningový plán,  ktorý som priebežne konzultovala s trénermi. Na akciu som pozvala množstvo pre mňa dôležitých ľudí, ktorých podporu som v ten deň najviac potrebovala. Na miesto konania som dorazila spolu s klientmi, ktorí ma hneď pri dverách obdarili pozitívnou náladou a energiou, ktorá ma povzbudila v mojej myšlienke vytvoriť niečo nezabudnuteľné a pozitívne. Na tento deň som si pripravila množstvo zaujímavých pohybových hier a aktivít na rozvoj koordinačných schopností klientov, na pohyb, na rýchlosť, na priestorové vnímanie a reakčné schopnosti, na rozvoj tímového ducha ale predovšetkým na zábavu a na príjemnú atmosféru. Klienti zvládli všetky úlohy skvele užili sme si veľa smiechu, nezabudnuteľných chvíľ  a pritom sme spravili množstvo dobra pre svoje telo.  V tento deň sme pre týchto ľudí vytvorili niečo úžasné, niečo nezabudnuteľné pre klientov rovnako ako aj pre mňa samotnú. Pre mňa bolo v tento deň najväčšou odmenou úsmev na tvárach tých, ktorým tento deň patril. V tej chvíli všetko do seba zapadlo a všetok ten stres, ktorý som pri samotnej realizácii cítila zrazu zmizol, opadol zo mňa a zostal len pocit, že som sa dnes znova o kúsok posunula, že som aspoň o kúsok zmenila svet každého kto bol prítomný a akcia ktorú sme spoločnými silami klientov, profesorov, mojich trénerov a mňa nakoniec zrealizovali priniesla pozitívne ohlasy a splnila svoj účel. Myslím si, že dobrovoľníctvo ponúka mnohé možnosti na rozvoj toho čo je v nás je len na nás či úlohu dobrovoľníka prijmeme zodpovedne a tak vyšleme odkaz do sveta. Odkaz, že pomáhať druhým bez rozdielu  a predsudkov  je dôležité, no pomáhať dobrovoľne je česť.

              ĎAKUJEM  patrí všetkým, ktorí  sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o tento dúfam nezabudnuteľný deň pre nás všetkých.(Lea Beréniová )

              Spätná väzba účastníkov akcie : " Podoby dobrovoľníctva sú rôzne..stačí chuť urobiť niečo pre druhých, veľká dávka empatie, tvorivosti a nebáť sa ísť do niečoho nového..Lea nás presvedčila, že rozmer dobrovoľníctva presahuje aj osobné limity a obmedzenia..O to vzácnejšie je, že to bol jej nápad a pre jeho realizáciu si získala nielen podporu iných organizácií, ale najmä vzácnych ľudí."  (Mgr. Iveta Harváneková)

              „12.2 sme zorganizovali malý event pre našich parťákov z centrumu prameňa nádeje. Keďže trénujeme v individuálnej skupine Mireca a Filipka ktorý centrum navšetvovali chceli sme vytvoriť príjemnú hodinku plnú radosti a spokojnosti. Lea uchopila naše koučouské praktiky do rúk a zorganizovala event v podstate vo svojej réžii, chceli sme ju trošku posunúť v kompetenciách tak sme jej to neuľahčili a naložili sme jej celú organizáciu. Udalosť hodnotím veľmi pozitívne, Lea to zvládla na výbornú a decká sa bavili. Kopec hier a zábavy kde Lea zaintegrovala aj cvičebné prvky z gymnastiky a iných športových odvetví. Skúsili sme si aj nové veci a ukázali sme našim kamarátom nové náradie ako gymnastické kruhy a hrazdy, veľmi sa im cvičenie na týchto pomôckach páčilo. Za skvelú hodinku sa musím poďakovať Lei za výbornú organizáciu, chalanom Mirkovi a Filipkovi že jej pomohli a centrumu prameňa nádeje že sa nebáli si s nami zacvičiť a že sme si piatok spoločne spestrili. Verím že podobný event ešte tento rok zorganizujeme a možno vytvoríme malú tradíciu. „ (Martin Tóth – Osobný tréner - Jungle gym Levice  )

          • Workshop dobrovoľníkov
            • Workshop dobrovoľníkov

            • Workshop pre súčasné a bývalé dobrovoľníčky našej školy ktorý sa konal 17.februára, bol plný pozitívnej energie,nápadov,skúsenosti,spoznávania, ale aj nových vedomosti a zručností. Projekt pripravilo vedenie ZSS Jeseň života, s ktorým naša škola už niekoľko rokov spolupracuje nielen v rámci odbornej praxe, ale práve aj v oblasti dobrovoľníctva. Realizáciu projektu "Mladi dobrovoľníci" podporil Detský fond Cloetta, Nadácia pre deti Slovenska. Ďakujeme Mgr.Anne Psárskej, riaditeľke ZSS Jeseň života a Mgr. Kataríne Titkovej, vedúcej soc.úseku, všetkým lektorom a najmä zúčastneným zanieteným dobrovoľníkom  za úžasný a podnetný deň:)

          • SMELÝ ZAJKO 2016
            • SMELÝ ZAJKO 2016

            • Dňa 10.februára 2016 naša  škola usporiadala medzinárodnú literárnu súťaž pedagogických škôl  Smelý Zajko. Jedným z dôvodov, prečo sme sa rozhodli takto pomenovať našu súťaž bola skutočnosť, že významný slovenský medzivojnový  autor, ktorý tvoril literatúru aj pre najmenších, študoval v Maďarskom kráľovskom štátnom učiteľskom ústave v Leviciach v rokoch 1910 – 1914. Pozvanie prijalo päť škôl zo Slovenska a Čiech.  Mohli sme tak privítať súťažiace z Prešova, Lučenca, Turčianskych Teplíc, Boskovíc a z Novej Paky. My sme mali tiež svojich zástupcov, ktorí reprezentovali našu školu,  Monika Gubová a Andrea Nižňanská  ( 1.miesto v A-kategórii) obe z III.A triedy. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: A-kategória  prednes poézie a prózy pre deti predškolského veku a v B-kategórii skupinový dramatický výstup s rekvizitou, resp. bábkou pre deti predškolského veku.  Pevne veríme, že sa zo Smelého Zajka stane pekná tradícia, kde sa budú stretávať študenti pedagogických škôl zo Slovenska i Čiech a kde okrem profesijných skúseností nadobudnú i nové priateľstvá.

          • Okresné kolo olympiády v anglickom a nemeckom jazyku
            • Okresné kolo olympiády v anglickom a nemeckom jazyku

            • V školskom roku 2015/2016 naša škola hostila najšikovnejších angličtinárov a nemčinárov stredných odborných škôl a gymnázií v levickom okrese.

              Olympiáda v nemeckom jazyku sa konala dňa 12.1.2016 v kategóriách 2A, 2B a 2D s nasledovným umiestnením:

              Kategória 2A

              1. miesto: Kučera Judith Helene Maria z Gymnázia s VJM zo  Šiah
              2. miesto: Kakas Igor z Gymnázia Andreja Vrábla z Levíc
              3. miesto: Murín Barbara z Katolíckej spojenej školy F. Fegyvernekiho s VJM zo Šiah

               

              Kategória 2B

              1. miesto: Zeman Oliver z Gymnázia Andreja Vrábla z Levíc
              2. miesto: Salaima Viktor J. z Gymnázia zo Šiah
              3. miesto: Matyó Veronika z Katolíckej spojenej školy F. Fegyvernekiho s VJM zo Šiah

               

              Kategória 2D

              1. miesto: Szabó Ivan zo Strednej priemyselnej školy z Levíc
              2. miesto: Novotná Zuzana z Pedagogickej a sociálnej akadémii z Levíc
              3. miesto: Števková Rebeka z Obchodnej akadémie z Levíc

               

              Olympiáda v anglickom jazyku sa konala dňa 14.1.2016 v kategóriách 2A, 2B, 2C2 a 2D s nasledovným umiestnením:

              Kategória 2A

              1. miesto: Kučera Judith Helene Maria z Gymnázia s VJM zo  Šiah
              2. miesto: Endrészová Lucia z Obchodnej akadémie z Levíc
              3. miesto: Kemenceiová Vivien z Gymnázia J. A. Komenského s VJM zo Želiezoviec

               

              Kategória 2B

              1. miesto: Ölveczká Eva z Gymnázia Pétera Czeglédiho RKC s VJM z Levíc
              2. miesto: Guba Peter z Gymnázia Andreja Vrábla z Levíc
              3. miesto: Dudáš Jozef z Gymnázia sv. Vincenta de Paul z Levíc

               

              Kategória 2C2

              1. miesto: Dobosová Romana z Gymnázia zo Šiah
              2. miesto: Greksa Michal z Gymnázia sv. Vincenta de Paul z Levíc

               

              Kategória 2D

              1. miesto: Dobošová Klára z Pedagogickej a sociálnej akadémii z Levíc
              2. miesto: Pivarč Richard zo Strednej priemyselnej školy z Levíc
              3. miesto: Hoppan Tibor zo Strednej odbornej školy technickej z Tlmáč

               

              Sme radi, že máme stále veľa talentovaných žiakov, ktorí si chcú zdokonaľovať svoje jazykové zručnosti. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu v nasledujúcom školskom roku.

          • PLES  PaSA
            • PLES PaSA

            • Dňa 6. februára 2016 sa konal II. reprezentačný ples PaSA. Stretli sa na ňom nielen učitelia a žiaci školy, ale aj bývalí žiaci, rodičia a známi. Riaditeľka školy PaedDr. Katarína Bogyóová v úvode večera privítala všetkých prítomných a zaželala príjemnú zábavu. V úvode zaspievala žiačka IV.C triedy Deana Trnavská. K príjemnej atmosfére prispeli nielen vynovené priestory jedálne SOŠ v Leviciach, DJ a učiteľ v jednej osobe Mgr. Krajčír, ale aj samotní účastníci plesu svojou dobrou náladou. Dúfame, že sa spolu stretneme a  zabavíme aj o rok.

          • O dvanástich mesiačikoch
            • O dvanástich mesiačikoch

            • Hudobnou rozprávkou O dvanástich mesiačikoch sa predstavili žiaci III.A triedy odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Pomohli im aj žiačky Nikola Chudivániová z II.A a Ivona Pacalová z I.A toho istého študijného odboru. V piatich predstaveniach, ktoré odohrali za tri dni, potešili nielen deti levických MŠ a ZŠ, ale aj svojich spolužiakov a pedagogických a nepedagogických pracovníkov PaSA. Spríjemnili nám tak chvíle prichádzajúcich vianočných sviatkov. Za krásny umelecký zážitok im ďakujeme a prajeme aj im krásne prežitie vianočných sviatkov a šťastný nový rok.

          • Lucia v PaSA
            • Lucia v PaSA

            • Od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc. Sviatok sv. Lucie v minulosti sprevádzali bohaté zvyky a tradície, ktoré dnes už zapadajú do zabudnutia. Pripomeňme si aspoň niektoré z nich.
              Na Luciu sa nesmelo vpustiť cudziu ženu do domu. 
              Nesmelo sa nič dávať ani požičiavať. (hlavne po západe slnka)
              V predvečer Lucie po domoch chodievali ženy, zahalené do bielych plachiet, s pomúčenou tvárou, mlčky aby ich nespoznali, a vymetali kúty = vyháňali z domov a dvorov strašidlá, zlých duchov, temné sily, choroby a trápenia.

          • PaSA má talent
            • PaSA má talent

            • Dňa 9.12.2015 sa v našej škole uskutočnila súťaž - PaSA má talent. Súťaž zorganizoval žiak IV.D triedy, odboru animátor voľného času Peter Goldberger. Žiaci sa predstavili vo viacerých oblastiach- hudobnej, tanečnej, vo vlastnej tvorbe. Na 1. mieste sa umiestnila  žiačka IV.C triedy  - Deana Trnavská - spev populárnej piesne.

          • PRAX IV.ROČNÍKOV V ZAHRANIČÍ - BOSKOVICE
            • PRAX IV.ROČNÍKOV V ZAHRANIČÍ - BOSKOVICE

            • S radosťou môžeme konštatovať, že aj v tomto školskom roku mali žiaci štvrtého ročníka Pedagogickej a sociálnej akadémie možnosť absolvovať  odbornú  prax v zahraničí. Na rozdiel od predchádzajúcich rokov sme svoje pôsobenie, popri britskom Londýne, rozšírili aj na moravské mesto Boskovice a miestnu Strednú pedagogickú škola, zo spolupráce s ktorou sa tešíme už niekoľko rokov. Obe aktivity sa zrealizovali vďaka projektu  Erasmus+ pod názvom Inovácie v odbornej praxi, ktorý 24 účastníkom umožnil nielen získať nové skúsenosti a poznatky, zdokonaliť si svoje jazykové zručnosti, no aj spoznať krásy a kultúru oboch miest.  

              BOSKOVICE

              Súbežne s praxou v Londýne prebiehala aj odborná prax 12 účastníkov projektu Erazmus + v Boskoviciach v sprievode pani profesorky Mgr. Dagmar Kúdelovej Kopčanskej a Mgr. Ivety Harvánekovej. Žiaci mali možnosť zistiť a porovnať ako fungujú materské školy, zariadenia sociálnej starostlivosti, špeciálne školy a školské kluby detí v Česku. Počas ich dvojtýždňovej návštevy mali možnosť spoznať inú kultúru typické české jedlá a v neposlednom rade aj krásne mestečko Boskovice. Povinnosti počas týždňa vystriedali zážitky z poznávania kultúrnych pamiatok v Brne a Prahe, ako napríklad: Karlov most, Židovskú štvrť, Orloj, Katedrála svätého Víta, Václava a Vojtecha, Katedrála svätého Petra a Pavla a Stará radnicu. Túto dvojtýždňovú mobilitu môžeme považovať za veľký prínos z hľadiska odborného a aj  osobnostného. Dúfame, že túto možnosť, zúčastniť sa Mobility – odbornej praxe v zahraničí budú mať žiaci aj v budúcnosti.

                                                                                                M. Oremová, L. Laurincová IV.A

          • PRAX IV. ROČNÍKOV V  ZAHRANIČÍ - LONDÝN
            • PRAX IV. ROČNÍKOV V ZAHRANIČÍ - LONDÝN

            • S radosťou môžeme konštatovať, že aj v tomto školskom roku mali žiaci štvrtého ročníka Pedagogickej a sociálnej akadémie možnosť absolvovať  odbornú  prax v zahraničí. Na rozdiel od predchádzajúcich rokov sme svoje pôsobenie, popri britskom Londýne, rozšírili aj na moravské mesto Boskovice a miestnu Strednú pedagogickú škola, zo spolupráce s ktorou sa tešíme už niekoľko rokov. Obe aktivity sa zrealizovali vďaka projektu  Erasmus+ pod názvom Inovácie v odbornej praxi, ktorý 24 účastníkom umožnil nielen získať nové skúsenosti a poznatky, zdokonaliť si svoje jazykové zručnosti, no aj spoznať krásy a kultúru oboch miest.  

              Londýn

              Dvanásť žiakov z odborov Učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, Sociálny pracovník, Pedagogické lýceum a Animátor voľného času spolu s pani profesorkou Soňou Tomankovou a pani profesorkou Ninou Pankuličovou vycestovalo z bratislavského letiska do veľkomesta Londýn za účelom získať nové praktické a užitočné skúsenosti v ich študijnom odbore.  Zahraničnému pobytu predchádzala dvojmesačná jazyková príprava, ktorá sa uskutočňovala pravidelne v našej škole a jej účelom bolo obohatiť  našu slovnú zásobu, doplniť  vedomosti nielen z gramatiky anglického jazyka, ale aj poskytnúť užitočné informácie o tom, čo nás v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov čaká.

              Hneď na začiatku sme boli prostredníctvom  organizácie ADC College oboznámení so situáciami, s ktorými sa môžeme stretnúť počas pobytu v Londýne. Boli sme ubytovaní v britských rodinách väčšinou po dvoch až troch žiakoch, kde bola zabezpečená strava a všetko pre našu spokojnosť.

              Umiestenie v praxových zariadeniach zodpovedalo nášmu študijnému odboru. Patrili sem edukačné zariadenia ako materské školy a špeciálna stredná škola ,ďalej sociálne zariadenie pre seniorov, voľnočasové centrum pre deti a jeden z nás si vyskúšal prax v mestskej knižnici.

              Prax v zariadeniach trvala zhruba 6-7 hodín denne, počas ktorých sme získavali nové skúsenosti a mali možnosť vyskúšať si a vidieť spôsob fungovania danej práce v Londýne.

              Počas víkendu sme s pani profesorkami navštívili centrum mesta Londýn, videli významné pamiatky ako Big Ben, London Eye, Buckingham palace, Britské národné múzeum a Britskú národnú galériu, Tower Bridge, Shakespearove divadlo a mnoho ďalších. Návšteva pamiatok bola spojená aj s podaním zaujímavých informácií o jednotlivých pamiatkach, ktoré sme si odovzdávali navzájom.

              Odborná prax v Londýne bola pre nás príjemnou a hlavne obohacujúcou skúsenosťou. Okrem odborných skúseností  sme sa zdokonalili v anglickom jazyku, spoznali nové kultúry a spôsob života ľudí žijúcich v tomto veľkomeste. Domov sme si odniesli certifikát a úspešnom absolvovaní súvislej praxe, no predovšetkým nezabudnuteľné zážitky a príjemné spomienky.

                                                                                                     N. Zajíčková, S. Kopačková a L. Večerová IV.C

          • Čarovná pastelka 2015
            • Čarovná pastelka 2015

            • Stalo sa peknou tradíciou, že v spolupráci s Regionálnym osvetovým strediskom v Leviciach môžeme na našej škole  privítať deti z materských škôl na okresnej výtvarnej súťaži detskej tvorivosti ČAROVNÁ  PASTELKA.  Dňa 25. novembra 2015 sme opäť mohli prežiť príjemné dopoludnie v spoločenskej sieni, kde slávnostnú vernisáž otvorila piesňou Martina Siekelová z III.A triedy v klavírnom sprievode Niky Chudivaniovej z II.A triedy. Prítomným sa prihovorila p. riaditeľka PaedDr. Katarína Bogyóová a po nej Mgr. Gabriel Kosmály z Regionálneho osvetového strediska, ktorý pani učiteľky z MŠ i ostatných prítomných oboznámil s kritériami hodnotenia vystavených výtvarných prác. Z Kráľovstva čarovných pasteliek vystúpila opäť princezná Martinka a zaspievala Cestu do rozprávky.  Na deti čakali študentky z III.A triedy, ktoré už mali pripravené tvorivé dielničky, kde si malé princezné mohli vyrobiť kráľovské korunky a vejáre a mladí rytieri zas šľachtické erby.

          • IMATRIKULÁCIE
            • IMATRIKULÁCIE

            • Prijímanie prvákov do radov študentov sa konalo 23. novembra 2015 v telocvični PaSA. Prváci prekvapili svojou kreativitou ( I.A - Superhrdinovia, I.B - Simposonovci, I.C - Flinstonovci) a zabavili nielen starších spolužiakov, ale aj pedagógov. Dúfame, že sa im bude na našej škole dariť a úspešne zvládnu cestu k maturite, ktorá je neraz popretkávaná mnohými prekážkami. Držíme vám palce prváci!

            • Deň otvorených dverí

            • Dňa 14. novembra 2015 sa na našej škole konal Deň otvorených dverí. Záujemcom o štúdium boli predstavené študijné odbory, ktoré sa otvárajú v školskom roku 2016/17 : učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo, pedagogické lýceum a sociálno - výchovný pracovník. Popri základných informáciách o odboroch  a spôsobe prijímacích pohovorov si adepti odboru učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo mohli prakticky vyskúšať zručnosti vyžadované na "talentových skúškach" z jazykovej a literárnej výchovy, hudobnej, výtvarnej a telesnej výchovy. Pre tých, ktorí sa nemohli zúčastniť  Dňa otvorených dverí túto sobotu, sme pripravili druhý termín DOD -  16. január 2016.

          • Spomienková slávnosť
            • Spomienková slávnosť

            • Pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra si IV.A trieda pod vedením Mgr. M. Mészárošovej pripravila krátku spomienkovú slávnosť.

          • HALLOWEEN
            • HALLOWEEN

            • Halloween je sviatok oslavovaný večer 31. októbra. Oslavujú ho predovšetkým deti oblečené v kostýmoch, ktoré koledujú a navštevujú susedov. Oslavuje sa hlavne v západnom svete, najmä v USAPortorikuÍrskuSpojenom kráľovstveKanade vAustrálii a na Novom Zélande. Pôvod má v Írsku, ako pohanský sviatok.

              Pôvodný názov bol Halloween, skratka z anglického Halloweenen (doslovný preklad: predvečer všetkých svätých). Tradičnými znakmi Halloweenu sú špeciálne vyrezané tekvice, vo vnútri ktorých je sviečka, čarodejnice, duchovia, netopiere, čierne mačky, metly, oheň, príšery, kostlivci a pod. Farby červená, žltá, oranžová a čierna.

              Aj keď do našej školy prišiel Halloween o niečo skôr - 23.10. - vôbec nám to nevadilo. Všetci sme sa spoločne zabavili a strávili príjemné predpoludnie v závere týždňa.

          • Konferencia o mládeži
            • Konferencia o mládeži

            • Dobrovoľnícke aktivity našej školy sme  prezentovali na Konferencii o mládeži - dobrovoľníctvo, ktorú organizoval Nitriansky samosprávny kraj v spolupráci s Gymnáziom J.Fándlyho v Šali. Predstavili sme prepracovaný dobrovoľnícky program a rozmanité aktivity našich dobrovoľníkov, inšpirovali sme sa skúsenosťami a príkladmi dobrej praxe, ktoré na konferencii odzneli. Našich dobrovoľníkov zastupovali Kristína Szarkova a Alexandra Kissová z III.C.

               

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická
      • 036/ 6 312 395 - sekretariát riaditeľky školy

        036/ 6 312 043 - riaditeľka školy
        riaditelka@sospglevice.sk
        služobný mobil riaditeľky školy: 0917 960 132
        036/6 312 395 - zástupkyňa riaditeľky školy
        zastupkyna@sospglevice.sk
      • Ul. F. Engelsa 3

        934 29 Levice
        Slovakia
      • 000162795
      • 2021171603
      • 036 / 6317 954
        ekonomka@sospglevice.sk
      • 036 / 62 237 11
        jedalen@sospglevice.sk
      • 036 / 62 233 64
        uctovne@sospglevice.sk
    • Prihlásenie