• Novinky

          • AKORD 2015
            • AKORD 2015

            • Dňa 26.marca 2015 sa uskutočnil  1. ročník medzinárodnej  speváckej súťaže žiakov stredných pedagogických škôl a akadémií zo Slovenskej republiky a z Českej republiky  - AKORD 2015. Organizátorom súťaže bola naša škola, ktorá v dňoch 25.marca - 27. marca hostila študentov a učiteľov z pedagogických škôl z Prešova, Turčianskych Teplíc, Lučenca a Boskovíc ( Česká republika). Sprievodcovskej úlohy sa zhostili žiaci III.D triedy - odboru animátor.

              Súťažilo sa v dvoch kategóriách - spev ľudovej piesne a spev populárnej piesne. Porota bola zostavená z učiteľov zúčastnených škôl. Predsedom poroty bola Mgr. Erika Beňušová - vedúca DFS Tekovanček, ktorý nám otvoril súťaž a spríjemňoval nám chvíle aj počas súťaže. Hlasy súťažiacich sa niesli prekrásnymi priestormi levickej synagógy.

              Výsledky súťaže:

              Kategória ľudová pieseň: I. miesto - Veronika Lopuchovská - PaSA Prešov, II. miesto - Barbora Feješová - PaSA Levice, III. miesto - Janka Ondrášiková - PaSA Lučenec, cena poroty - Radovan Dziak - PaSA Prešov.

              Kategória populárna pieseň: I. miesto - Petra Magdová - PaSA Prešov, II. miesto - Zuzana Novotná - PaSA Levice, Dominika Oláhová - PaSA Lučenec, III. miesto - Jakub Nesnídal - SPgŠ Boskovice, cena poroty - Júlia Pavlovičová - PaSA Prešov.

              Súťaž dopadla nad naše očakávania a už teraz sa tešíme na ďalší ročník . 

          • EURÓPA  V  ŠKOLE
            • EURÓPA V ŠKOLE

            • 27. februára 2015 na našej škole sa konalo krajské kolo 62. ročníka celoslovenskej súťaže EURÓPA V ŠKOLE v školskom roku 2014 – 2015.  Motto 62. ročníka medzinárodného projektu EURÓPA V ŠKOLE sa viaže k Európskemu roku rozvoja, ktorý vyhlásila pre rok 2015 Európska Únia - EURÓPA POMÁHA - POMÁHA EURÓPA? Ústrednou myšlienkou súťaže bol výrok Jean-Clauda Junckera: "Tí, ktorí sa domnievajú, že večná otázka vojny a mieru v Európe je už neaktuálna, sa strašne mýlia. Démoni nie sú preč, len spia. "(2013)

               Žiačka IV. C triedy Nikoleta Kopjaková získala 3. miesto vo vekovej kategórii 4 : „Európa za rozvoj cestou spolupráce  -  Len nech sú moje džínsy v pohode a lacné!“

              V špeciálnej téme :  „70 rokov mieru v Európe.   Už žiadna vojna ?“ Víťazmi krajského kola sa stali žiaci III.D triedy Peter Goldberger a Lukáš Kocmánek

          • WORKSHOP O DOBROVOĽNÍCTVE
            • WORKSHOP O DOBROVOĽNÍCTVE

            • „Neformálne stretnutie dobrovoľníkov bývalých, súčasných a budúcich“- taký podnázov malo jedinečné podujatie, ktoré naša škola organizovala 26.2. 2015 v spolupráci s Informačným centrom mladých v Leviciach. Workshopu sa zúčastnilo vyše 20 dobrovoľníkov z našej školy, 3 skupiny dobrovoľníkov z Gymnázia Andreja Vrábľa a Obchodnej akadémie v Leviciach, hostia z Nitry: naša bývalá žiačka Katka Kršiaková, ktorá prezentovala svoju „cestu“ k dobrovoľníctvu a aktivity združenia STORM, predovšetkým projekt Cirkus pre deti a mládež. Marek Hattas priniesol originálne komunitné aktivity, ktoré vznikli pomocou dobrovoľníctva  pod názvom Hidepark- kultúrne centrum, zástupcovia partnerských organizácií ZSS Jeseň života, o.z. Miesto v dome, o.z. Ostrov a ďalší hostia. Veríme, že práve podobné stretnutia podporia myšlienku dobrovoľníctva nielen na našej škole.                                                                           Koordinátorka Iveta Harváneková

          • Olympiáda o EU
            • Olympiáda o EU

            • 11.2. 2015 sa žiačky IV.C triedy Silvia Juríková, Bianca Beláková a Andreja Kučerová zúčastnili  súťaže

               „ Olympiáda stredných škôl Nitrianskeho samosprávneho kraja o Európskej únii“. 

          • Hodina o Červenom kríži
            • Hodina o Červenom kríži

            • Dňa 12.2.2015 sa konala prednáška " Hodina o Červenom kríži", na ktorej gymnazisti - mládežníci - členovia SČK informovali našich žiakov o činnosti SČK a možnostiach spolupráce. Prednášky sa zúčastnili žiaci prvých ročníkov.

          • Prezentácia projektu
            • Prezentácia projektu

            • Dňa 11.02.2015 účastníci mobilitného projektu  Mobilitou k novým poznatkom, inováciám a lepšej odbornej príprave žiaka, ktorý sa realizoval v rámci programu celoživotného vzdelávania Erasmus+, pozvali svojich spolužiakov na jednu z diseminačných aktivít projektu. V spoločenskej sieni školy počas dvoch vyučovacích hodín prezentovali svoje skúsenosti a inovatívne poznatky, ktoré nadobudli počas svojej dvojtýždňovej odbornej praxe v Londýne v zariadeniach sociálnej starostlivosti, predškolskej výchovy a cestovného ruchu. Zároveň svojim spolužiakom sprostredkovali základné informácie o svojich praxových miestach a porovnali ich s podobnými zariadeniami na Slovensku. Celú prezentáciu obohatili aj o vlastné zážitky z Londýna. Veríme, že budúci maturanti budú mať podobnú príležitosť v školskom roku 2015/2016.

                     

          • I. reprezentačný ples PaSA
            • I. reprezentačný ples PaSA

            • Dňa 7. februára 2015 sa konal I. reprezentačný ples PaSA. Stretli sa na ňom nielen učitelia a žiaci školy, ale aj bývalí žiaci, rodičia a známi. Riaditeľka školy PaedDr. Katarína Bogyóová v úvode večera privítala všetkých prítomných a zaželala príjemnú zábavu. K príjemnej atmosfére prispeli nielen vynovené priestory hotela Lev, DJ a bývalý žiak v jednej osobe Martin Majer, ale aj samotní účastníci plesu svojou dobrou náladou. Dúfame, že sa spolu stretneme a  zabavíme aj o rok.

               

          • Súťaž v prezentáciách v cudzom jazyku
            • Súťaž v prezentáciách v cudzom jazyku

            • Dňa 5.2.2015 predmetová komisia cudzích jazykov usporiadala súťaž v prezentáciách v cudzom jazyku. Ide o nultý ročník súťaže, ktorá, ako dúfame, bude v budúcnosti pokračovať a stane sa tradíciou. Cieľom súťaže bolo ukázať žiakom, ako má dobrá prezentácie vyzerať po obsahovej stránke, rozvinúť ich zručnosti v oblasti samotného prezentovania a komunikácie s poslucháčmi. Víťazkou sa stala Júlia Habľáková (I.A), druhé miesto získala Klaudia Albertová (I.A) a na treťom mieste sa umiestnila Alžbeta Porubská (I.A).

              Dievčatám úprimne blahoželáme. PK CUJ

          • Volejbalový turnaj zmiešaných družstiev 2014/15
            • Volejbalový turnaj zmiešaných družstiev 2014/15

            • V dňoch 26. - 28. januára 2015 sa na našej škole konal Volejbalový turnaj zmiešaných družstiev. Zúčastnili sa ho všetky triedy. 

              Finálové poradie družstiev :

              1.  Miesto : III.A
              2. Miesto  : IV.D
              3. Miesto  : II.A
              4. Miesto  : I.B 
          • Podujatie „Psota na Slovensku“
            • Podujatie „Psota na Slovensku“

            • Žiaci III.B a III.C triedy sa 29.1.2015 zúčastnili celodenného podujatia „ Psota na Slovensku“ v divadle Pôtoň v Bátovciach.  Psota na Slovensku je exkluzívnym umeleckým a vzdelávacím projektom pre študentov stredných škôl a pedagógov z Banskobystrického a Nitrianskeho kraja. Cieľom projektu je zážitkovou formou zvýšiť povedomie mládeže voči zraniteľnej skupine Rómov a odstrániť diskriminačné a rasistické správanie. V priebehu jedného dňa sa študenti oboznámili  s možnosťami fungovania tretieho sektora na Slovensku,  pozreli si predstavenie Krajina nepokosených lúk, diskutovali s teatrológom, pracovali vo workshopoch podľa vlastného výberu (divadelný, výtvarný, literárny), ktoré viedli renomovaní odborníci, vypočuli si podnetné životné príbehy rómskych aktivistov a soc. pracovníkov a na záver mali možnosť diskutovať s odborníkmi z oblasti divadla, sociológie, histórie a občianskeho aktivizmu.

          • Cesta slovanskou históriou
            • Cesta slovanskou históriou

            • Šermiarsko-divadelná kumpánia Via Historica  nám 30. januára 2015  ponúkla štylizovanú hodinu dejepisu  so zameraním na slovenské dejiny. V predstavení nás previedli významnými obdobiami slovenských dejín (Slovania, Turecké nájazdy, stavovské povstania, Jánošík, Štúr). Žiaci mali možnosť vidieť dobové kostýmy, historické zbrane i súboje v humorných divadelných scénkach, zážitkovou formou sa dozvedeli  historické fakty a boli  interaktívne zapájaní do programu.

          • Nezabudli sme
            • Nezabudli sme

            • V týchto dňoch  si ľudia pripomínajú 70. výročie oslobodenia koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz v Osvienčime. Koncentračný tábor fungoval od jari 1940. Presne 27. januára 1945 ho oslobodila sovietska armáda. Na tomto mieste nacisti počas druhej svetovej vojny zavraždili asi 1,1 milióna ľudí, väčšinou Židov. Niektorí z väzňov prežili a  žijú dodnes.V roku 1947 získal bývalý nemecký nacistický koncentračný a vyhladzovací tábor Auschwitz - Birkenau na základe rozhodnutia poľského parlamentu štatút štátneho múzea.V svetovom meradle ide o výnimočné miesto pamäti a centrum vzdelávania o holokauste a ľudských právach. Bolo zapísané do zoznamu Svetového dedičstva UNESCO. Toto miesto sa stalo "symbolom holokaustu a zločinov 2. svetovej vojny.

              Žiaci celej školy sa zúčastnili spomienkových podujatí k 70. výročiu oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz. Spomienkové podujatia sa stali svedectvom úcty voči tým, čo prežili, a zároveň spomienkou na tých, čo sa oslobodenia tábora nedožili.

               

          • Londýn
            • Londýn

            • V dňoch od 7.12. do 20.12.2014 sa 12 žiaci 4. ročníka pod dohľadom pani profesorky S. Tomankovej a N. Pankuličovej v rámci súvislej odbornej praxe zúčastnili mobility v rámci programu  Erasmus+ v Londýne pod názvom Mobilitou k novým poznatkom, inováciám a lepšej odbornej príprave žiaka. Žiaci mali možnosť zistiť a porovnať ako fungujú materské školy, zariadenia sociálnej starostlivosti, knižnice a cestovné agentúry vo Veľkej Británii. Počas ich dvojtýždňovej návštevy boli žiaci rozdelení do skupín a ubytovaní v rodinách. Mali možnosť spoznať novú kultúru, spôsob života, ochutnať typické anglické jedlá, či overiť si svoje orientačné schopnosti, keďže hlavný dopravný prostriedok, ktorým dennodenne cestovali do práce, bolo práve metro alebo typický ,,doubledecker.“ Zároveň sa počas víkendu zoznámili s najzaujímavejšími miestami Londýna, napríklad TowerofLondon, Big Ben, Buckingham Palace, Tate Modern, British National Museum, British National Gallery, Covent Garden a iné.Pobyt ukončili prevzatím certifikátov a na druhý deň sa večerným letom vrátili naspäť domov.Táto dvojtýždňová mobilita mala pre účastníkov projektu jednoznačne veľký prínos z hľadiska odborného, jazykového alebo osobnostného. Veríme, že žiaci našej školy budú mať podobnú možnosť vykonať odbornú prax v zahraničí aj v budúcnosti.  ( clanok.doc.docx  )

                                      

                 

          • Olympiáda v cudzom jazyku
            • Olympiáda v cudzom jazyku

            • Predmetová komisia cudzích jazykov na Pedagogickej a sociálnej akadémii v Leviciach zorganizovala dňa 19.11.2014 Školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Spomedzi všetkých zúčastnených študentov sa v kategórii 2D umiestnila na prvom mieste Klára Dobošová. Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku sa konalo 16.12.2014. Tu sa v kategórii 2D umiestnila na prvom mieste Zuzana Novotná z III.A triedy.  Simona Marková sa umiestnila na prvom mieste v kategórii IIC. Klára Dobošová a Zuzana Novotná postupujú do okresného kola, kde im želáme veľa šťastia!

          • Snehová kráľovná
            • Snehová kráľovná

            • „Na pokraji jedného mesta, vo vysokom dome, takmer tam, kde sa strecha so strechou stretávajú, v podkrovnej izbietke, za oknom plným kvetov, žila jedna babička a dve deti. Dievčatko sa volalo Gerda  a  chlapec Kai .“

              Takto začína rozprávka H. CH. Andersena  Snehová kráľovna. Na motívy rozprávky  si žiaci odboru učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo ( III.A, II.A, I.A a I.C) nacvičili rozprávku – muzikál.  V dňoch 16.12. a 18.12 2014 odohrali  tri predstavenia v kinosále Junioru. Svojím predstavením potešili nielen žiakov z levických MŠ a ZŠ, ale prekvapili aj svojich spolužiakov, pedagogických a nepedagogických pracovníkov PaSA. 16.12. boli pre žiakov ZŠ okrem predstavenia pripravené aj tvorivé dielne. (III.D)

          • Vianočná Viedeň
            • Vianočná Viedeň

            • Dňa 10.12.2014  sa konala exkurzia -  Vianočná Viedeň. Žiaci si mali možnosť pozrieť  Hofburg, vianočné trhy i  umelecko - historické múzeum. V rámci exkurzie bola vyhlásená súťaž o najkrajšie foto exkurzie. Víťaznou  sa stala fotografia s názvom -  Večerný Dóm sv Štefana od Gabriely Gatyášovej. 

               

          • Maďarsko
            • Maďarsko

            • 4.12. 2014 sa 30 žiakov školy zúčastnilo poznávacej exkurzie UNESCO. Prehliadli sme si  Gödöllő – kráľovský kaštieľ, obľúbené poľovnícke sídlo  Habsburgovcov, kráľovnej Alžbety a Františka Jozefa II. V Paláci zázrakov sa zo žiakov stali technici a fyzici.   V Budapešti sa oboznámili s historickým centrom mesta, ktoré je od roku 2002 súčasťou svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Exkurziu sme zakončili na vianočnom námestí, ktoré dostalo titul najkrajšie „Vianočné trhy v Európe“.

          • Mikuláš v OZ Ostrov a v Detskom centre
            • Mikuláš v OZ Ostrov a v Detskom centre

            • Prinášať radosť druhým...ďakujeme žiakom III.B za krásny program, ktorým potešili klientov z Detského centra na Jesenského ulici a o.z. Ostrov v Leviciach, s ktorými sa stretávajú nielen počas praxe.
               

               

          • PaSA fandila BK Levickí Patrioti
            • PaSA fandila BK Levickí Patrioti

            • Eurovia Slovenská basketbalová liga  pokračovla ďalším kolom 3.12.2014, posledným v druhej štvrtine súťaže. Levičania na svojej palubovke privítali Iskru Svit, nad ktorou zvíťazili 90:81. Dúfame, že sme k víťazstvu dopomohli aj my naším povzbudzovaním a vystúpeniami, ktorými sme vypĺňali prestávky zápasu. Takto sa aj naša škola zapojila do projektu "Škola plná Patriotov". Atmosféra bola fantastická a aj keď niektorí z nás boli na basketbalovom zápase prvýkrát, určite to nebolo poslednýkrát.

          • Čarovné pastelky
            • Čarovné pastelky

            • Je okresná postupová súťaž výtvarnej tvorivosti detí v predškolských zariadeniach. Vyhodnotenie  a slávnostné otvorenie výstavy so sprievodným podujatím zabezpečili naši študenti z III.D triedy. 

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola pedagogická
      • 036/ 6 312 395 - sekretariát riaditeľky školy

        036/ 6 312 043 - riaditeľka školy
        riaditelka@sospglevice.sk
        služobný mobil riaditeľky školy: 0917 960 132
        036/6 312 395 - zástupkyňa riaditeľky školy
        zastupkyna@sospglevice.sk
      • Ul. F. Engelsa 3

        934 29 Levice
        Slovakia
      • 000162795
      • 2021171603
      • 036 / 6317 954
        ekonomka@sospglevice.sk
      • 036 / 62 237 11
        jedalen@sospglevice.sk
      • 036 / 62 233 64
        uctovne@sospglevice.sk
    • Prihlásenie